Hit (3858) F-844

İslamla İlgili Problemleri Olan İnsana Nasıl Yardım Etmeliyiz

İlim Dalı : Fıkıh Konusu :
Soruyu Soran : Cevaplayan : Önder Nar
Cevaplayanın Mezhebi:
Ekleyen : /2009-05-15 Güncelleyen : /0000-00-00

Soru: S.a bir şey soracağım şimdi benim ateist ya da deist henüz karar verememiş bir arkadaşım var çok iyi bir insan ama İslamla ilgili problemleri var malum şimdi bu bana diyor ki

''Madem bu din bu kadar mükemmel barışçıl (ona göre peygamber efendimiz hümanist bir filozof ) şimdi bu kızcağız der ki,

''Neden peygamber öldükten bir süre sonra Müslümanlar birbirine düştüler Hz. Ali ve Hz. Aişe'den bahsediyor cennetle müjdelenmiş insanlar bunu yaparsa diğerleri neler yapmaz ki fikrinde''

''Cemel vakasından bahsediyor ve dünyadaki tüm kan dükülmelerinin din adına olmasından rahatsız''

Ben biraz araştırdım Hz. Ali ve Aişe Talha arasındaki anlaşmazlığın artmasına sebep olarak bir yerlerde iki tarafın arasına fitne sokarak birbirlerine düşmelerine sebep olan Sebe denen adamı buldum vs.

Fakat tabi ki bu onun tatmin etmedi ben yetersiz kalıyorum elbette ki şimdi sizden ricam bana bu konuda ateist bir insanın sorularına cevap verebilecek bir kaynak yani bizler gibi değil sorgulayan biri ikna edebilecek bir şeyler önyargılı biri değildir okuyacaktır muhakkak. Bu aralar başka bir vesileyle de arafta kalmış durumda inşallah doğru yolu bulması için duacıyım sizden de destek istiyorum.

 

el Cevab: 
Özet:

S1-benim ateist ya da deist henüz karar verememiş bir arkadaşım var çok iyi bir insan ama İslamla ilgili problemleri var

S2- Ona göre peygamber efendimiz hümanist bir filozof

S3- Madem bu din bu kadar mükemmel barışçıl neden peygamber öldükten bir süre sonra Müslümanlar birbirine düştüler?

Hz. Ali ve Hz. Aişe'den bahsediyor cennetle müjdelenmiş insanlar bunu yaparsa diğerleri neler yapmaz.

S4- Dünyadaki tüm kan dükülmelerinin din adına olmasından rahatsız

İki tarafın arasına fitne sokarak birbirlerine düşmelerine sebep olan sebe denen adamı buldum v.s fakat tabi ki bu onun tatmin etmedi

S5- Ateist bir insanın sorularına cevap verebilecek bir kaynak yani bizler gibi değil sorgulayan biri ikna edebilecek bir şeyler...

- Yani bizler gibi değil sorgulayan biri

- Bu aralar başka bir vesileyle de arafta kalmış durumda inşallah doğru yolu bulması için duacıyım…

 

 

Giriş:

-Ateistlere tebliğ kendilerine bile yetemeyen Müslümanların sorumluluğu değil ilim adamlarının sorumluluğudur. Ateistlerle arkadaşlık yapmak caiz değildir. Fasıklarla arkadaşlık yapmak ta caiz değildir.

-İslamla ilgili problemi olanlara katkıda bulunmak için ya dininizi iyi öğreneceksiniz ya da iyi bilmediğiniz bir alana girmeyeceksiniz. Akıl hastasına ancak uzman doktorlar müdahale etmelidir. Ruh hastasına her doktor müdahale etmez. Psikolog cerrahi müdahale yapamaz. Alanı değildir...

-İslamla ilgili problemleri olanlara katkıda bulunacak hoca yetiştirmeyen ama trilyonları arsalara, ihtiyaç olmayan şeylere yatıran cemaat ve evvel akıl insanlara ve bu fiillerine hayıflanmamak elde değil...

 

S2-ona göre peygamber efendimiz hümanist bir filozof

------------------------

Peygamberlik müessesesi filozofluktan tamamen farklı bir alandır.

 

Felsefe; kökeni hakikat arayışı olan bir düşünce sisteminin adıdır. Bazı mensupları bu temeli değiştirip İlah inancının batıl ve hurafe olduğunu isbata kendilerini adamış durumdalar. Dinle uğraşmaktansa buldukları bir hakikat varsa onunla uğraşmaları gerekirken. Dini temsil etme durumunda olmayan insanları dinleyip din işte şu hurafeler bu hurafeler yığını gibi laflar edip dururlar.

Bu hakikat arayan adamın işi değildir. Hakikat bulamayan bulmaya da niyeti olmayan insanların işidir.

--------

Hümanizm bir felsefi yöneliştir. Peygamberimizi hümanist olarak niteleyen birisi hümanizmi de bilmiyor demektir. Ona filozof olarak bakan birisi de cahil bir kişi olduğunu ispat etmiş olur.

----

Din Maddeci felsefenin alanına girmez. Çünkü Din, Allah inancıyla başlar ve Allah'a dayanan bilgi üzerine devam eder.

 

Arkadaşınız hakikat arayan filozofların metodunu takip etmiyor. Maddeci felsefenin metodlarını da kullanmıyor. Felsefe eğitimi alırken her şeyi çözdüğünü vehmeden insanların davranışlarını sergiliyor.

Filozof olmadan felsefe; din alimi olmadan din adına kanaat belirtme hastalığı da diyebilirsiniz.

Fakıdu'ş şey la yu'tihi= Bir şeye sahip olmayan onu başkasına veremez.

 

 

S3- Madem bu din bu kadar mükemmel barışçıl, neden peygamber öldükten bir süre sonra Müslümanlar birbirine düştüler?

 

C3- Öncelikle din mükemmeldir ama mükemmel olması başka bir şeydir. Ona iman edenlerin mükemmel olması başka bir şeydir.

 

-Din; doğru ve yanlış yapma imkânı olan insanların Allah'a itaat ederek mükemmel olmaya çalışmalarını tavsiye eder.

Herkesin mükemmelleşmesi değil, yapılabildiği kadar iyi insan olmaya çalışılması yeterlidir.

-''Peygamber öldükten sonra müslümanlar birbirlerine düştüler'' ifadesi de'' İslam düşmanlarının attıkları başlıklardandır.

Dünya imtihan yeridir. Hata etmek her zaman var olmuştur ve var olacaktır. Asrı Saadette de hata ediliyordu sonrasında da olacaktır. İslam dini insanları masumlaştırmayı vad etmedi ki bu beklentiye girilebilsin.

Sahabe arasındaki olaylar, kasıtlı olarak yapılmamıştır. Aralarından bazıları nefislerine uymuş olsa bile bu çok garip bir durum değildir. Sahabe de hata yapabilir. ''Müminlerden iki topluluk birbirleriyle savaşsa...'' şeklindeki ayette iman edenlerin bile yanlış tercihler yaparak birbirleriyle savaşabileceklerini ifade eder.

---------------------

 

Din bu kadar mükemmelse neden dindarlar birbirleriyle savaştılar. Değerlendirmesi hakikat arayışı içermiyor.

Bu hastalığın ilacı buysa hasta neden iyileşmedi, demek gibi bir değerlendirmeyse cevabı kolaydır.

Reçeteyi doktorun yazdığı gibi uygularsanız hastalık iyileşir. Kafanıza göre uygularsanız ya da ilaçları almazsanız; hastalığın teşhisi fayda vermez. Tedavisi olan bir hastalık bile olsa hastalık iyileşmeyebilir. O takdirde doktora da ilaca da kabahat bulunması mantıklı olmayacaktır...

---

İman ve küfür birer tercihtir. Akıllı insanların her zaman için tercihleri sırasında bazı yanlışlar yapmalarından doğal bir şey olamaz. Yanlış anlamalar, nefsi duygular oluşması, kasıtsız ya da kasıtlı hatalar insani davranışlardır. Müslümanlar peygamberlerinin vefatından sonra da öncesinde de masumdurlar diyen yok ki... Neden birbirleriyle kavga ettiler ve hatta savaştılar denilmesinin bir manası olsun.

Hümanizmin hayali ütopyasını peygamber (sas)e uygulayıp sonra da bu neticeye varıyorsa bu ayrıca bir sorundur.

---

Cennetle müjdelenen sahabe melek değildir. Sahabe i kiram melek değillerdir. Aralarında alimler de vardır, alim olmayanlar da vardır.

 

Sahabe'nin kutsallığı efendimizin öğrencileri olmaları ve dinin iki temeli olan Kuran ve Sünneti öğrenip sonraki nesillere öğretme görevleridir. Bu görevleri itibarıyla sahabe i kiram Yüce Allah'ın kalplerine adalet sıfatını verdiği en güvenilir müminlerdir. Bireysel hayatlarında hatalar yapsalar da dinin nakli konusunda hata yapmamışlardır.

 

 

Ek: Hz. Ali ve Hz. Aişe'den bahsediyor cennetle müjdelenmiş insanlar bunu yaparsa diğerleri neler yapmaz.

 

Üretilen bu problem sanki sahabe ve cennetle müjdelenenler masum insanlarmış algılaması üzerine bina edilmiştir. Algılama yanlış netice de yanlıştır.

--------

Cennetle müjdelenmek, bir dini haberdir. Ateistin önceliği hakikat arayışı olmalıydı. Dini bilgi eksikliği sebebiyle bu tür bir neticeye varmış.

Cennetle müjdelenme durumu her iman eden ve bu hal üzere ölen mümin hakkında geçerlidir.

Peygamberimiz belirli sayıda arkadaşı hakkında cennet müjdesi vermiştir. Bu müjde onların masum olmaları sebebiyle değildir.

 

Büyük günahlara bulaşmayan müminler kesinlikle cennete gireceklerdir.

Büyük günahlar işlemiş olsalar da tevbe edenler de kesinlikle cennete gireceklerdir.

Büyük günahlar işleseler de hatta tevbe etmeden ölseler de bütün iman sahipleri cehennemde cezalarını çektikten sonra kesinlikle cehennnemden çıkacak ve cennete gireceklerdir.

---

DİKKAT edin, iman sahiplerinin işlediği Büyük günahlar; onların Cennete Girmelerini Geciktirecektir o kadar.

Cennete girmeden önce cehennemde çekilecek sıkıntı başka bir sorundur.

 

Hz.Ali ve Hz Aişe (ra) hakkında bunlar bunu yaparsa diğer insanlar neler yapmaz, şeklindeki ifade okyanusu kirletecek kadar çirkindir. Nedir bu Büyük hatalar deyip üzerine gitseniz alacağınız cevap lafın Büyüklüğüne göre devede kulak misali kalacaktır. Hz Ali ve Hz. Aişe ne yaptılar da sizin inancınızı sarstı bu yapılan? Deseniz cevap cılız olacaktır.

 

 

S4- Dünyadaki tüm kan dükülmelerinin din adına olmasından rahatsız, iki tarafın arasına fitne sokarak birbirlerine düşmelerine sebep olan Sebe denen adamı buldum vs. fakat tabi ki bu onun tatmin etmedi.

----

''Kan dükülmelerinin din adına olması'' iddiası ateist söylemdir.

Din kimsenin kimseye haksız hücum etmemesini emreder. İnsanlara dini kabul etme dayatmasında bulunmayı şiddetle yasaklar.

En büyük günahlar arasında haksız yere insan öldürme vardır.

''Sihir'' vardır. Sihir, bir yöntemle insanların iradelerine hükmetmek demektir.

Tarihteki büyük savaşların çok büyük kısmındaki savaş sebebi; kendilerinde güç hisseden insan topluluklarının diğer insanları egemenlikleri altına alma ve sömürme isteğine kapılmalarıdır.

---

Moğol istilası, firavunların baskıları, Roma imparatorluğu, Sasani krallarının uyguladıkları zulümler, Günümüzdeki büyük devletlerin diğer sömürge gördükleri devletlere uyguladıkları zulümler Din adına mıdır? Hangi peygamber kaç adet insan öldürdü? Hangi İslam Devleti insanları kazığa oturttu. Toplu soykırım yaptı. Hangi halife şu kadar insanı astı kesti?

 

Ek: Müslümanların her şeyi her fitneyi ''İbn Sebe'' isimli Yahudi ajanına bağlamaları diye bir şey maalesef avam arasında yaygındır. Ama doğru değildir.

Esas problem iyilerin kötülerin kötülük yapmalarına karşı tedbir almada kusurlu davranmalarıdır. Peygamber efendimizin sonrasında Sahabe-i kiram arasında çıkan olaylar sizin algıladığınız gibi değildir.

Saf İslami ortam dışarıdan gelen yeni Müslümanlara hazırlıksız yakalanmış ve alınması gereken tedbirlerde kusur etmişler ve yeni Müslümaların arasına sızan kötü niyetliler sahabe-i kiramın çözüm üretme gayretlerini boşa çıkarmışlardır.

Günümüzde de durum aynı minvaldedir. Müslümanlar İslam toplumunu ayakta tutacak dinamikleri korumamakta ve neticede de yaşadıkları toplumlarda İslami değerler yönetimde gerektiği gibi temsil edilmemektedir.

 

S5- Ateist bir insanın sorularına cevap verebilecek bir kaynak yani bizler gibi değil sorgulayan biri ikna edebilecek bir şeyler

-Yani bizler gibi değil sorgulayan biri

-Bu aralar başka bir vesileyle de arafta kalmış durumda inşallah doğru yolu bulması için duacıyım...

 

C5-Hakkında yazdığınız insanın kanaatimce sorguladığı bir şey yok. Dindar bir aileye mensupsa muhtemelen ailesiyle yaşadığı çatışmaya reflex tepki veriyor.

----

Hakikat arayışı içinde olan bir insan sahabe neden kavga etti, peygamber hümanist bir filozoftu gibi... Konularla uğraşmaz… Meşgul olmaz.

----

Hakikat arayan

1- Varlık Muhasebesi yapar.

2- Bilgi edinme metotlarını inceler

3- Ve elde ettiği bilgiler hakkında fikir üretir ve Alem ve varlık hakkında vardığı neticelere göre etrafındaki insanları ve düşünceleri ve inançları kritik eder...

----

Varlık muhasebesi belirli evrensel ve insani konularda araştırma yapmayı gerektirir.

Alem-evren araştırmaları

İnsan nedir

Allah nedir

Mantık ve doğru düşünme kuralları

Doğru düşünme kurallarının kritiği ilmi

Felsefe tarihi ve felsefi akımlar ve önerdikleri doğrular...

----

Arkadaşınızın yaptığı araştırma alakasız konularda...

----

Arkadaşınızı arafta kalması doğru ama bu metotla doğruya ulaşması çok zor. Dindar olduğunu zannettiği birileri hırsızlık yaptı diye dindarlar hırsızdır diye iddia eden ne kadar sağlıklı bir değerlendirme yapmış olacaktır.

Doğrularla doğrulara kendilerini nispet edenler arasında ayrım yapılmalıdır.

Varlık Nedir, Varlık Muhasebesi Nedir, Var edeci kimdir? Dinimiz İslam Mantık Dinidir,Kuran da Akla Mantığa Uymayan Bir Ayet Var mıdır Sorusu, Cenaze Namazı Hakkında Bilgi İçin Linki Tıklayınız;

 

http://eskieserler.net/Eski/Eserler/Fetva/417/Varlik-Nedir,-Varlik-Muhasebesi-Nedir,-Var-edeci-kimdir-Dinimiz-islam-Mantik-Dinidir,Kuran-da-Akla-Mantiga-Uymayan-Bir-Ayet-Var-midir-Sorusu,-Cenaze-Namazi-Hakkinda-Bilgi.asp?LID=TR&ID=417

Mülahaza: Aydın Çavuşoğlu
O ateist Allah hidayet vere. Ona deki zalimliğin dini imanı yok. Mü’minlere göre zalim ceza alacak cehennemde. Ateiste göre zalim zulmedecek ceza yok.

Mülahaza: Yaşar Uluçay
Cennetler müjdelenenler diye tabir kullanılıyor bunlar sadece birer zaman ibaret olsa gerek bana göre kumanda böyle bir ifade var mı bizler hep bugüne kadar zanlarla dini yaşadık hep gerçekleri öğrenmektir uzak kaldık.

el Cevab: İnançsız bir insanın İslamın detayıyla alakalı konulardaki sorularına cevap vermek durumunda değilim.
İnancı olmayan insanların islami ilimlerin detay konularından önce Evren, varoluş, insan, Allah, Doğru düşünme esasları, bilimsel olduğu tartışmasız ilmi hakikatler ve bunların varlık felsefesi boyutlarıyla alakalı konularla ilgilenmeleri daha uygundur.
Hz. Aişe’nin kimin kızı olduğu, cemel savaşının kimler arasında gerçekleştiği gibi konular beşincil konulardır...
Yukarıdaki sorulara daha cevap vermedim. sadece yanlış yerden başlangıç yaptığını ifade etmek istedim...
Turan Dursun gibi Dinden Dönmelerin tavrı sezinleniyor bu söylemlerde. Ona işaret etmek istedim. Dinden dönenlerin karakteristik söylemleri hissediliyor yazılanlardan. Elbette onlara da söylenecek çok söz vardır. Ama öncelikle medeni bir ateist gibi davranmalılar ve biz şu endişeler sebebiyle İslam dinini terk ettik demeliler... Soruda söz konusu edilen ateist, Müslüman bir bireyin kafasını karıştırma manevrası yapmış... Buna dikkat çekmek istedim.
------
Cemel ve Sıffın savaşı oldu mu olmadı mı diye tereddüt üretmek ise çok ayıp olur. Çok ayıp…

cheats infidelity in marriage married woman looking to cheat
Otel Tekstili antalya escort sakarya escort mersin escort gaziantep escort diyarbakir escort manisa escort bursa escort kayseri escort tekirdağ escort ankara escort adana escort ad?yaman escort afyon escort> ağrı escort ayd?n escort balıkesir escort çanakkale escort çorum escort denizli escort elaz?? escort erzurum escort eskişehir escort hatay escort istanbul escort izmir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort mardin escort muğla escort ordu escort samsun escort sivas escort tokat escort trabzon escort urfa escort van escort zonguldak escort batman escort şırnak escort osmaniye escort giresun escort ?sparta escort aksaray escort yozgat escort edirne escort düzce escort kastamonu escort uşak escort niğde escort rize escort amasya escort bolu escort alanya escort buca escort bornova escort izmit escort gebze escort fethiye escort bodrum escort manavgat escort alsancak escort kızılay escort eryaman escort sincan escort çorlu escort adana escort